Zoals het woord al zegt, wordt de bindweefselmassage toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de huid en de spieren.
Functies van het bindweefsel zijn o.a. : Onderling verbinden van lichaamsdelen, wondgenezing (littekenweefsel), vochthuishouding, steun/vorm geven, stofwisseling en afweer.

Bindweefselmassage is een reflexzone-massage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen.

De technieken die worden gebruikt bij een bindweefselmassage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid en bindweefsellaag. Met name bij de diepere technieken kan je tijdens deze massage een scherp snijdend pijn gevoel ervaren. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggende bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

Een bindweefselmassage kan helpen bij het verminderen van o.a. de volgende klachten:

  • Hoofdpijn en migrainebindweefsel
  • Doorbloedingsstoornissen
  • Armklachten
  • Fibromyalgie
  • Striae
  • Littekens
  • Cellulitis

 

Voor prijzen en afspraken kunt u telefonisch of per email contact opnemen.

Openingstijden:
Maandag         9.00 tot 21.00
Dinsdag           9.00 tot 17.00
Woensdag      9.00 tot 17.00
Donderdag     9.00 tot 21.00

Gesloten:
12-3-2024 tm 4-4-2024

Buiten deze tijden een afspraak? Neem contact op voor de mogelijkheden:
info@onderhandenputten.nl of bel 06-26722739